Skip To Content
 

Notice: Undefined variable: image_alt_title in /home/customer/www/wittepoel.nl/public_html/wp-content/themes/scharenborg-child/fragments/blocks/hero-secondary.php on line 79

Podo-Orthobase 2024: De workshops

Podo-Orthobase 2024: De workshops

Welkom op de workshoppagina van Podo&Orthobase! Op deze pagina vind je het totale aanbod, waarmee je jouw eigen workshopprogramma kunt vullen. Er zijn vier workshoprondes en je hebt keuze uit 10 verschillende workshops. Zo is er ruime keuze voor iedereen.

Niet alle workshops zijn in alle rondes beschikbaar. Hierbij geldt ‘vol=vol’, zorg dus dat je je op tijd aanmeldt als je een voorkeur hebt. In welke rondes een workshop beschikbaar is staat steeds vermeld.

De inschrijving voor de workshops opent op 9 januari 2024.

Workshop 1: De Wetenschap achter totale voetzorg

Jaap neemt je mee in de wetenschap achter totale voetzorg. Specifiek de nieuwe zorgmodule en de nieuwe IWGDF- richtlijnen komen aan bod. Behalve dat je wordt bijgepraat, na het volgen van deze lezing weet je wat de beste zorg is om wonden en amputaties te voorkomen.

Over Jaap van Netten

Jaap van Netten is een befaamd onderzoeker en wetenschapper bij het Amsterdam UMC. Tevens is hij lid van de commissie voor internationale richtlijnen voor de diabetische voet.

Workshop beschikbaar in ronde:
1, 2, 3, 4

Workshop 2: Beestachtig communiceren

Op verzoek van velen is Wineke terug! Zij neemt je mee in de wereld van dieren, samenwerken en leiderschap. Zijn mensen net apen?

Over Wineke Schoo

Wineke is biologe en directrice van de Nederlandse vereniging van dierentuinen.

Workshop beschikbaar in ronde:
2, 3, 4

Workshop 3: Slim modelleren

Stap in de toekomst van slimme steunzoolmodellering! Ontdek een grensverleggende aanpak die efficiënt en data-gestuurd is. Kom naar deze sessie, en ontdek hoe deze technologie werkt en wordt verbeterd op basis van eerste veelbelovende resultaten.

Over Stein Exterkate en Simone Fricke

Stein is teamleider R&D van de Scharenborg Groep. Het R&D team is verantwoordelijk voor de innovatie en wetenschap. Daarnaast is hij parttime promovendus aan het Amsterdam UMC. Simone houdt zich als biomedisch technoloog bij de R&D afdeling bezig met onderzoek en nieuwe ontwikkelingen voor de voetenzorg. Momenteel ligt haar focus op het gebied van slimme steunzoolmodellering.

Workshop beschikbaar in ronde:
1, 2, 3

Workshop 4: Data in de zorg

Roy geeft een interactieve sessie over data in de zorg. Wat wil jij nou als zorgverlener om jouw geleverde zorg te verbeteren? Welke kansen zijn er?

Over Roy Wisselink

Roy is (diabetes) podotherapeut en coördinator Preventieve (voet)zorg binnen de Scharenborg Groep.

Workshop beschikbaar in ronde:
2, 4

Workshop 5: De dialysepatiënt

Door de uitbreiding van de zorgmodule zien wij steeds vaker patienten die dialyseren. Ilse neemt je onder andere mee in het ziektebeeld vanuit patiëntperspectief gezien.

Over Ilse Kort

Ilse is dialyseverpleegkundige bij dialysecentrum Apeldoorn (Gelre ziekenhuis).

Workshop beschikbaar in ronde:
1, 3

Workshop 6: Een kijkje in digitale leestenmodellering

Reinder neemt je mee in het modelleren van leesten en supplementen. Modelleerkeuzes worden toegelicht aan de hand van casuïstieke voorbeelden. Hoe vertaalt de modelleur, de orthopedische keuzes vanuit de paskamer? Reinder vertelt het je!

Over Reinder Weenink

Reinder Weenink is in het verleden werkzaam geweest als orthopedisch adviseur. Tegenwoordig is hij werkzaam als procesmanager bij PLT Products.

Workshop beschikbaar in ronde:
1, 2

Workshop 7: Ontwikkelingen en ervaringen met 3D Printzolen

Het afgelopen jaar zijn er verschillende ontwikkelingen afgerond om de 3D printzool biomechanisch aanpasbaar te maken. Everhard deelt deze ontwikkelingen en neemt je mee in praktische patiëntervaringen vanuit de praktijk!

Over Everhard Westerbroek

Everhard Westerbroek is industrieel ontwerper en 3D print coördinator bij PLT Products.

Workshop beschikbaar in ronde:
3, 4

Workshop 8: Train je voet

Tijdens deze workshop bundelen de fysio en de podo hun krachten om alle behandelaren van de Scharenborg Groep meer te leren over het trainen van voeten. Waarom doen we dat in de praktijk (niet)?

Over Robbin Schreurs en Marieke Ottenschot

Robbin is naast praktiserend fysiotherapeut ook medewerker bij de Research en Development binnen de Scharenborg Groep. Marieke is podotherapeut en opleidingscoordinator bij de Scharenborg Groep en docent Podotherapie op het Saxion.

Workshop beschikbaar in ronde:
1, 2, 3, 4

Workshop 9: Adviseren met zorg

Ingrid neemt je mee in de wereld van klanttevredenheid. Met juiste communicatie op de juiste plek.

Over Ingrid van der Meer

Ingrid is eigenaresse van Retailflex waarbij ze organisaties ondersteunt met het verhogen van klanttevredenheid.

Workshop beschikbaar in ronde:
1, 2, 3, 4

Workshop 10: Speeddaten

Op veel verzoek weer terug op het congres, Speeddaten! Bianca zorgt ervoor dat de collega’s met elkaar in gesprek komen met leuke vragen.

Over Bianca Reijngoud

Bianca is Operationeel manager bij Hallux Podotherapie.

Workshop beschikbaar in ronde:
1, 4

Klaar om te kiezen?

Klaar om jouw persoonlijke programma samen te stellen? Ga door naar ‘Inschrijven’.

Naar inschrijven