Skip To Content
 

Scharenborg Groep trekt nieuwe aandeelhouder aan

Scharenborg Groep trekt nieuwe aandeelhouder aan

15 september 2023

Gilde Healthcare treedt toe tot de Scharenborg Groep als extra aandeelhouder. De Scharenborg Groep is een groep bedrijven waartoe verschillende disciplines in de voetzorg en ondersteunende expertises behoren, hoofdzakelijk actief binnen de orthopedie en de podotherapie.

De Scharenborg Groep haalt met Gilde Healthcare een Nederlandse zorginvesteerder aan boord met meer dan twintig jaar ervaring en diepgravende kennis van het Nederlands zorgstelsel. Gilde Healthcare investeert in zorgverleners, bedrijven die medische technologie en producten ontwikkelen en dienstverleners aan de sector, die bijdragen aan het betaalbaar houden en verbeteren van de zorg. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven bij het maken van de volgende stap in hun groei en ondersteunen met kapitaal, netwerk en expertise het opschalen van innovaties en behandelmethodieken.

Gilde Healthcare onderschrijft de strategie van Scharenborg Groep, namelijk het aanbieden van kwalitatieve voetzorg aan iedereen die dat nodig heeft, en ondersteunt het bestuur bij de uitvoering ervan. Voor de klanten, partners en de medewerkers van Scharenborg Groep verandert er niets.

Directeur Zorg Bas Meijer: “Met onze focus op kwaliteit en zorg op maat zijn we de afgelopen jaren flink gegroeid. Daar zijn we trots op, want het stelt ons in staat om te blijven innoveren en onze behandelmethodieken aan meer mensen aan te bieden. Tegelijkertijd zorgt groei ook voor complexere bestuurlijke verantwoordelijkheden die passen bij een grote organisatie. Dit vraagt om extra investeringen in zaken als ICT, governance, reporting, compliance en ESG.”

Het bestuur van de Scharenborg Groep vroeg met alle ontwikkelingen om een sparringpartner. Er is daarom een zoektocht gestart naar een partij die kan ondersteunen in de volgende fase van groei. Scharenborg Groep heeft uitvoerige gesprekken gevoerd met verschillende partijen om de juiste match te vinden. Belangrijke voorwaarde bij deze gesprekken was continuering van de huidige strategische koers waarbij het management zelf het stuur in handen houdt.

Directeur Zorg Bas Meijer: “In onze zoektocht bleef Gilde Healthcare steeds weer de aandacht trekken. Zij gaven ons een vertrouwd gevoel en geloven sterk in onze visie en strategie. Wij staan voor het leveren van kwalitatieve en totale voetzorg, willen dat verder uitbouwen en daarbij zelf aan het roer staan. We zijn een gezond bedrijf en onze goede prestaties en de aantrekkingskracht van onze producten tot over de grens, vormen voor ons het bewijs dat wij de juiste aanpak hebben.”

Oprichter en Directeur Ed Wender: “Met Gilde Healthcare hebben we een partner gevonden die de complexiteit van de wet-en-regelgeving kent, en begrijpt welke uitdagingen dit met zich meebrengt. Daarnaast zijn het internationale netwerk en de expertise van Gilde Healthcare een belangrijke steun in de rug bij investeringen in innovatie en schaal. We zijn als management klaar voor deze nieuwe stap en zijn vol energie om deze nieuwe fase samen in te gaan. Met Gilde aan onze zijde zijn we in staat om onze Totale Voetzorg visie beter vorm te geven”.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Bas Meijer via b.meijer@wittepoel.nl en Tom Olde Boerrigter via t.oldeboerrigter@wittepoel.nl.